A A A K K K
для людей з обмеженими можливостями
Шевченківська громада
Черкаська область, Звенигородський район

COVID – 19: ВООЗ розробила тимчасові рекомендації щодо правил роздрібної торгівлі харчовими продуктами під час карантину

Дата: 24.04.2020 11:21
Кількість переглядів: 29

В умовах пандемії COVID-19, спричиненої вірусом SARS-CoV-2, світ перейшов на дистанційний режим існування - віддалена робота, онлайн-дискусії та зустрічі в Інтернеті стали звичайною практикою. Однак працівники харчової промисловості не мають можливості працювати з дому і зобов’язані продовжувати працювати на своїх звичних робочих місцях.

     Саме тому Всесвітня організація охорони здоров’я розробила тимчасові рекомендації для операторів ринку, діяльність яких пов’язана з харчовими продуктами.

     Враховуючи  міжнародні рекомендації та наявну інформацію про шляхи передачі COVID-19, реалізація продуктів харчування у закладах роздрібної торгівлі харчовими продуктами має здійснюватися в спосіб, що гарантує дотримання протиепідемічних вимог. Такими способами можуть бути:

або  реалізація продуктів харчування  в упаковці виробника;

або фасування продуктів харчування у спеціально відведеному

приміщенні, або їх відпуск безпосередньо в торгівельній залі через продавця, за умови:

наявність у продавця особистої медичної книжки;

використання продавцем засобів індивідуального захисту (маска, рукавички);

пакування продавцем продуктів харчування в індивідуальну упаковку (наприклад: одноразові поліетиленові пакети, паперові пакети, плівку, пластикові контейнери, тощо);

дотримання продавцем рекомендованої дистанції із покупцем;

забезпечення наявності і доступності для продавців засобів дезінфекції у торгівельній залі;

або реалізація нефасованих продуктів харчування шляхом

самообслуговування покупцями в торгівельній залі за умови:

забезпечення доступу до місця (зони) торгівельного обслуговування  

     лише тих покупців, які мають одягненні засобів індивідуального  

     захисту (маска);

-   забезпечення покупців, за потреби, засобів індивідуального  

     захисту (одноразовими рукавичками);

забезпечення пакування покупцями продуктів харчування в індивідуальну упаковку (наприклад: одноразові поліетиленові пакети, паперові пакети, плівку, пластикові контейнери, тощо);

забезпечення наявності і доступності для покупців засобів дезінфекції у торгівельній залі.

     Заклади роздрібної торгівлі харчовими продуктами мають забезпечити контроль за дотриманням цих рекомендацій.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь