A A A K K K
для людей із порушенням зору
Шевченківська громада
Черкаська область, Звенигородський район

Роботодавцю на замітку!

Дата: 25.08.2021 20:54
Кількість переглядів: 286

Роботодавцю на замітку!

 

 

Головне управління Пенсійного фонду України в Черкаській області з метою захисту трудових прав застрахованих осіб, дотримання трудового законодавства роботодавцями, в межах компетенції інформує Вас про наступне.

Законом України «Про внесення змін до Кодексу законів про працю України» № 378-IX від 12.12.2019, що набрав чинності з 02.02.2020, визначено нові розміри штрафних санкцій для роботодавців за порушення трудового законодавства:

  • 60 000,00 грн за фактичний допуск до роботи працівника без оформлення трудових відносин, за оформлення працівників на неповний робочий час у разі фактичного виконання роботи  повний робочий час, за виплату заробітної плати без нарахування та сплати єдиного соціального внеску; крім юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців, які використовують найману працю
    та є платниками єдиного податку першої – третьої груп, до яких застосовується попередження. За повторне порушення протягом двох років із дня виявлення порушення – 30 розмірів мінімальної заробітної плати за кожного працівника, стосовно якого скоєно порушення
    (ст.265 КЗпП);
  • 12 000,00 грн за недотримання мінімальних державних гарантій в оплаті праці (виплата зарплати нижче мінімальної) (ст.265 КЗпП).

Не сплачуючи  внески за найманих працівників, роботодавці порушують права і гарантії цих працівників на:

- соціальний захист у разі повної, часткової або тимчасової втрати працездатності;

- отримання допомоги по безробіттю;

- відповідний період не буде врахований до страхового стажу найманого працівника, не буде врахований для призначення або перерахунку пенсій, що вплине на розмір пенсійних виплат.

 

Звертаємо Вашу увагу, штраф не є самоціллю контролюючих органів. Важливіше, щоб роботодавці та громадяни усвідомили мету офіційного оформлення трудових відносин, змінили своє ставлення до цього питання, а суспільство в цілому характеризувалося високою культурою сплати страхових внесків.

 

Довідково. Заощаджуйте свій час та користуйтесь зручними сервісами вебпорталу Пенсійного фонду України (http://portal.pfu.gov.ua). Переглядайте дані щодо стану сплати ЄСВ, розрахунки суми виплати за час тимчасової непрацездатності працівника тощо.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь