Шевченківська громада
Черкаська область, Звенигородський район

Роботодавцю на замітку!

Дата: 25.08.2021 20:54
Кількість переглядів: 350

Роботодавцю на замітку!

 

 

Головне управління Пенсійного фонду України в Черкаській області з метою захисту трудових прав застрахованих осіб, дотримання трудового законодавства роботодавцями, в межах компетенції інформує Вас про наступне.

Законом України «Про внесення змін до Кодексу законів про працю України» № 378-IX від 12.12.2019, що набрав чинності з 02.02.2020, визначено нові розміри штрафних санкцій для роботодавців за порушення трудового законодавства:

  • 60 000,00 грн за фактичний допуск до роботи працівника без оформлення трудових відносин, за оформлення працівників на неповний робочий час у разі фактичного виконання роботи  повний робочий час, за виплату заробітної плати без нарахування та сплати єдиного соціального внеску; крім юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців, які використовують найману працю
    та є платниками єдиного податку першої – третьої груп, до яких застосовується попередження. За повторне порушення протягом двох років із дня виявлення порушення – 30 розмірів мінімальної заробітної плати за кожного працівника, стосовно якого скоєно порушення
    (ст.265 КЗпП);
  • 12 000,00 грн за недотримання мінімальних державних гарантій в оплаті праці (виплата зарплати нижче мінімальної) (ст.265 КЗпП).

Не сплачуючи  внески за найманих працівників, роботодавці порушують права і гарантії цих працівників на:

- соціальний захист у разі повної, часткової або тимчасової втрати працездатності;

- отримання допомоги по безробіттю;

- відповідний період не буде врахований до страхового стажу найманого працівника, не буде врахований для призначення або перерахунку пенсій, що вплине на розмір пенсійних виплат.

 

Звертаємо Вашу увагу, штраф не є самоціллю контролюючих органів. Важливіше, щоб роботодавці та громадяни усвідомили мету офіційного оформлення трудових відносин, змінили своє ставлення до цього питання, а суспільство в цілому характеризувалося високою культурою сплати страхових внесків.

 

Довідково. Заощаджуйте свій час та користуйтесь зручними сервісами вебпорталу Пенсійного фонду України (http://portal.pfu.gov.ua). Переглядайте дані щодо стану сплати ЄСВ, розрахунки суми виплати за час тимчасової непрацездатності працівника тощо.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь