A A A K K K
для людей із порушенням зору
Шевченківська громада
Черкаська область, Звенигородський район

ПОЛОЖЕННЯ про Міжнародний Проєкт-Конкурс «ТАРАС ШЕВЧЕНКО ЄДНАЄ НАРОДИ»  

Дата: 11.02.2022 12:07
Кількість переглядів: 1863

       ПОЛОЖЕННЯ

про Міжнародний Проєкт-Конкурс

«ТАРАС ШЕВЧЕНКО ЄДНАЄ НАРОДИ»  

                            Засновники й організатори Міжнародного проєкту -конкурсу

Міжнародний Проєкт-Конкурс «Тарас Шевченко єднає народи» (далі – Проєкт) започатковано Послом Миру, Президентом Міжнародної ліги «Матері і сестри – молоді України», Народною артисткою України Галиною Гілярівною Яблонською.

У 2022 році він проводиться в період березень-листопад у форматі «Україна-Світ» за сприяння Міністерства культури та інформаційної політики України, Міністерства закордонних справ України,  Міністерства Освіти і науки України, Українського інституту, Київського Національного університету імені Тараса Шевченка, Національної Ради жінок України, Бібліотеки з питань мистецтв імені М.П. Бажана, Шевченківського Національного заповідника в м. Каневі, Національного музею Тараса Шевченка, Товариства «Знання» України, Всеукраїнської інноваційно-освітньої платформи «Сходи в Майбутнє», Видавництва «САМІТ-КНИГА» та інших партнерських організацій.

 

                                               Координати контакт-центру Оргкомітету Проєкту:

Тел.: (+38) 0687095146; (+38) 0954307058

е-mail: shevchenkocontest@gmail.com

 

Основний задум створення Міжнародного Проєкту

Ідея виходу Пророка української нації на світовий рівень є близькою не лише українцям, а й іншим народам. Тематика і глибина його творів викликає відгук у душах людей різних національностей. Недаремно твори Шевченка перекладені на понад 150 мов світу, йому зведено близько 1400 пам’ятників  у різних країнах.

Мета Проєкту

Сприяти входженню України у світовий інформаційний простір та формуванню усвідомленого позитивного ставлення до ідеалів та цінностей української нації у планетарному вимірі.  

Основні Цілі та Завдання Проєкту

Через Проєкт, як вияв культурної дипломатії:

    • Посилити не лише культурну, але і  політичну та економічну співпрацю між Україною та народами світу.
    • Сприяти зміцненню позицій України у світовому інформаційному просторі.
    • Залучити до Проєкту якомога ширше коло різномовних учасників, особливо молоді,   з різних країн світу.
    • Активізувати світове українство до творчої, організаційної та економічної співпраці з Україною.
    • Популяризувати творчість генія світового рівня, Пророка української нації.
    • Заохотити представників літературно-поетичної еліти різних етносів до перекладу Шевченкових творів.
    • У форматі «Діалог Культур» надати можливість виконавцеві прочитання, крім поезії Шевченка, твору свого національного світоча.
    • Зацікавити учасників Проєкту театралізованими інсценізаціями  за творами Тараса Шевченка.
    • Сприяти патріотичному вихованню молоді в Україні та миру і злагоді між народами.

Умови та порядок проведення Конкурсу в рамках Проєкту

  • Підготовчий етап:

Для ефективного забезпечення проведення Конкурсу Центральний Оргкомітет (ЦОК) рекомендує місцевим ініціативним групам у різних країнах світу й областях України створювати місцеві організаційні комітети (далі – МОК), які забезпечуватимуть координацію та проведення І та ІІ етапів Проекту на місцях.

               !!!  Реєстрація                 МОК                 здійснюється                 за                  посиланням

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeYVfor-8bLybRrUyxqySH0_v0T10o5B1KgPvsLcSJvW1Fs9w/viewform

  • Перший етап, приурочений до річниці з дня народження Тараса Шевченка, заплановано провести у березні ініціативними організаційними групами в різних країнах світу. Він передбачає проведення по усьому світу мистецьких виступів або флешмобів (бажано біля пам’ятників, погрудь або портретів Тараса Шевченка) з висвітленням заходів в ЗМІ та соціальних мережах з наданням в ЦОК посилань на джерела публікацій.

Його проведення не потребує реєстрації учасників в МОК.

  •  Другий (відбірковий) етап, приурочений до річниці викупу Тараса Шевченка з кріпацтва, проходитиме у квітні.  Він передбачає проведення відбіркових конкурсів силами МОК у різних країнах світу. Переможці другого етапу представлятимуть свою країну на ІІІ етапі у м. Києві, про що МОК повідомляє до 10 травня ЦОК.

 

  • Третій, заключний етап, приурочений до повернення Тараса Шевченка в Україну, проводитиметься у травні у м. Києві (орієнтовно 21-24 травня).

Враховуючи різноманітну ситуацію по усьому світові з коронавірусною хворобою та загрозою вторгнення ворога в Україну, ЦОК пропонує МОК та тим учасникам, які не зможуть взяти участь у Конкурсі з березня по травень, інший варіант реєстрації та участі у Проєкті, що відображено нижче.

  • Перший етап триватиме до липня (включно) 2022 р.  __________________
  • Другий (відбірковий) етап продовжиться до серпня (включно) 2022 р.  У такому разі МОК повідомляє ЦОК про переможців у своїх країнах до 10 вересня.

 

  • Третій (заключний) етап переноситься на жовтень 2022 р.

 

!!!  Україну на ІІІ етапі представлятимуть також переможці XXVІІ-го Всеукраїнського відкритого конкурсу читців ім. Т. Шевченка, у якому братимуть участь українці та представники національних спільнот, котрі проживають в Україні.

!!! Про точну дату і місце проведення ІІІ-го етапу Проєкту (у травні та (за необхідності) у жовтні 2022 р.) буде повідомлено МОК та учасників-фіналістів  додатково.

 

Реєстрація учасників та взаємодія МОК з ЦОК  

Реєстрація всіх учасників є обов’язковою.

Реєстрація учасників – переможців ІІ етапу конкурсів у різних країнах світу та усіх виконавців творів Шевченка іноземними мовами в Україні – здійснюється МОК не пізніше 10 травня 2022 року (або до 10 вересня у випадку із продовженням ІІ-го етапу до серпня) на офіційному сайті Проєкту  shevchenkoup-new.com

 (деталі в додатках).

 

Реєстрація переможців з України – виконавців творів Шевченка – здійснює Оргкомітет XXVІІ-го Всеукраїнського відкритого конкурсу читців ім. Т. Шевченка на офіційному сайті Проєкту.

                  

МОК взаємодіють з ЦОК за допомогою електронної адреси: shevchenkocontest@gmail.com

Акцент на мовне різноманіття. Діалог культур

До участі у Проєкті запрошуються представники різних країн  і національностей, мовою яких перекладено поезію Шевченка. Вітаються виступи представників української діаспори мовою оригіналу або мовами країн світу, як і учасників від України іноземними мовами. Вікових обмежень не встановлено. 

У форматі «Діалог Культур», крім виконання твору Шевченка, заохочується читання одного з творів свого національного світоча, близького за духом Шевченкові (мовою оригіналу або українською).

Номінації Проєкту

Виступи учасників Проєкту оцінюються журі за такими напрямами:

  1. Номінація «Наживо» – читана, співана, інсценізована поезія Шевченка мовами світу, включаючи «Діалог Культур».

Взаємодія з ЦОК зареєстрованих учасників номінації «Наживо» здійснюється за допомогою електронної адреси: shevchenkocontest@gmail.com

  1. Номінація «Відеоформат»відеозаписи читаної, співаної, інсценізованої поезії Шевченка мовами світу, включаючи «Діалог Культур».

Взаємодія з ЦОК зареєстрованих учасників номінації «Відеоформат» здійснюється за допомогою електронної адреси: shevchenkocontest@gmail.com

  1. Номінація «Мій Шевченко». Номінацію розділено на чотири підномінації:
  • «Мій Шевченко: Літературний» – авторські прозові та поетичні твори.

Взаємодія з ЦОК зареєстрованих учасників підномінації «Мій Шевченко: Літературний» здійснюється за допомогою електронної адреси: shevchenkocontest@gmail.com

  • «Мій Шевченко у художньо-прикладному втіленні» – образотворче мистецтво, графіка, вишивка, фотомистецтво, декоративно-прикладне мистецтво.

Взаємодія з ЦОК зареєстрованих учасників підномінації «Мій Шевченко у художньо-прикладному втіленні» здійснюється за допомогою електронної адреси: shevchenkocontest@gmail.com

  • «Мій Шевченко: Музично-театральний» – музичні твори та театральні постановки на Шевченкову тематику.

Взаємодія з ЦОК зареєстрованих учасників підномінації «Мій Шевченко: Музично-театральний» здійснюється за допомогою електронної адреси: shevchenkocontest@gmail.com

  • «Мій Шевченко: Науково-дослідницький» – науково-дослідницька робота.

Взаємодія з ЦОК зареєстрованих учасників підномінації «Мій Шевченко: Науково-дослідницький» здійснюється за допомогою електронної адреси: shevchenkocontest@gmail.com

 

  1. Номінація «Поза часом»визначні шевченківські акції, підготовка яких виходить за межі часових параметрів конкурсу (переможці визначаються упродовж року).

Взаємодія з ЦОК зареєстрованих учасників номінації «Поза часом» здійснюється за допомогою електронної адреси: shevchenkocontest@gmail.com

 

  1. Номінація «Поклик серця» – прижиттєві здобутки, натхненні Шевченком або героями його творів (переможці визначаються упродовж року).

Взаємодія з ЦОК зареєстрованих учасників номінації «Поклик серця» здійснюється за допомогою електронної адреси: shevchenkocontest@gmail.com

  1. Номінація «Пам’ять» відзнака особистостей, які вже відійшли у вічність, проте залишили нащадкам творчі надбання, натхненні генієм Тараса Шевченка (переможці відзначаються упродовж року).

Взаємодія з ЦОК зареєстрованих учасників номінації «Пам’ять» здійснюється за допомогою електронної адреси: shevchenkocontest@gmail.com 

Корисні посилання

  1. Офіційна сторінка Проєкту в Facebook:
  2. Офіційний веб-сайт Проєкту:
  3. Офіційний канал Проєкту на Youtube:

 

  1. Ресурси, які містять переклади творів Шевченка мовами світу і відомості про них:

Журі Проєкту

До складу компетентного журі відповідно до номінацій входять визначні діячі культури: мистецтво-, літературо- та театрознавці, актори, художники, письменники, перекладачі, журналісти, дослідники, культурні, громадські діячі України та переможці ІІІ (міжнародного) етапу Проєкту попередніх років. Головний критерій оцінювання робіт: глибина розкриття Шевченкового Слова та втілення духу його творів (загальний перелік критеріїв для кожної  з номінацій в додатках до цього Положення).

Результати Проєкту

Імена переможців Проєкту у номінаціях «Наживо», «Відеоформат»,  «Мій Шевченко» (визначаються за результатами заключного ІІІ етапу Проєкту), переможці у номінації «Поза часом», «Поклик серця» та «Пам’ять» (визначаються упродовж року), детальні фото- та відеозвіти про учасників конкурсу оприлюднюються на офіційній сторінці Проєкту у Facebook, офіційному веб-сайті Проєкту, офіційному каналі Проєкту на Youtube, вебресурсах медіа-партнерів, у періодичних та інших друкованих виданнях в Україні та за кордоном. 

Відзнаки Проєкту

Умовами конкурсу в зазначених номінаціях передбачено  такі нагородні відзнаки: Диплом «ГРАН-ПРІ» (золота медаль), Диплом І СТУПЕНЯ (срібна медаль), Диплом ІІ СТУПЕНЯ (бронзова медаль), Диплом ІІІ СТУПЕНЯ (без медалі), Диплом «МИСТЕЦЬКА НАДІЯ» (заохочувальний подарунок); а також Грамоти за участь – кожному учаснику ІІІ етапу Проєкту і Подяки активістам Проєкту – у паперовому та електронному вигляді, залежно від способу участі. Для позаконкурсних номінацій «Поза часом», «Поклик серця» та «Пам’ять» передбачено спеціальні відзнаки.  

Вручення нагородних відзнак

Особисто. Грамоти вручаються одразу після виступу всім учасникам номінацій «Наживо» та «Мій Шевченко», які брали участь у конкурсі особисто; дипломи переможців – під час урочистого концерту-закриття ІІІ етапу Проєкту, а також впродовж  наступних пам’ятних і мистецьких заходів (за окремим графіком).

Дистанційно. У решті випадків нагородні відзнаки передаються контактним особам, координати яких зазначені у заявках, дипломатичною поштою або за допомогою традиційних засобів поштового зв’язку. Перед відправленням нагородних відзнак у країни світу вони попередньо скануються, а їхні фотокопії надсилаються на електронні адреси учасників, які зазначені у заявках. Грамоти за участь дистанційним учасникам надсилаються на електронні адреси – для подальшого самостійного друку учасниками або членами МОК.

Відшкодування видатків

Видатки на відрядження учасників Проєкту ЦОК та МОК не відшкодовуються. За потреби на відрядний лист учасника та особи, яка його супроводжує, ставиться печатка, що засвідчує прибуття учасника на е проведення конкурсу та його відбуття після завершення творчих заходів.

Додатки до Положення

Додаток 1. Рекомендації організаційного і творчого характеру від засновниці Проєкту.

Додаток 2 Сутність діяльності МОК. Етапи формування та порядок взаємодії з ЦОК.

Додаток 3 Що варто знати учаснику Проєкту та правила подання матеріалів.

Додаток 4 Здобутки конкурсу попередніх років (звітні дані: мова і країни).

 

Додатки до Положення розміщені на офіційному сайті Проєкту: shevchenkoup-new.com

Додаток 1 до Положення про Проєкт   

 

Рекомендації організаційного і творчого характеру  від засновника Проєкту

Досвід попередньої роботи виявив, що деякі моменти Положення про Проєкт варто доповнити:

Місцевий оргкомітет конкурсу (далі – МОК) найбільш доцільно створити на базі української діаспорної громади чи інших організацій, де є активні, відповідальні, небайдужі до України люди. У склад МОК можуть входити не лише українці діаспори, а й представники корінної нації та представники інших національностей, які населяють країну. Варто також звернутися до Посольства України (Аташе з культури), яке матиме інформацію про Проєкт від Центрального Оргкомітету Проєкту (далі – ЦОК) в Україні.

Ми вітаємо виступи української діаспори українською мовою як свідчення того, що відірвані географічно від Батьківщини люди душею з Україною і з Шевченком. Водночас у назві «Тарас Шевченко єднає народи» закодоване гасло Проєкту – об’єднати якомога більше представників етносів, мовами яких перекладено твори Шевченка. Отже, бажано, щоб у конкурсних програмах звучали, окрім української, інші мови, якими перекладена поезія Шевченка – а їх біля 150.

Вкрай важливо використовувати підномінацію «Співана поезія», адже Тарас Шевченко мав прекрасний голос, знав багато українських пісень і прекрасно натхненно їх виконував.

Конкурс збагатиться включенням танцювальних номерів, оскільки, як свідчили сучасники Тараса, він і танцював добре.

У номінацію «Мій Шевченко» варто включати уривки авторських театралізованих сюжетів, пов’язаних із життям і творчістю нашого Пророка.

Єднанню народів, діалогу культур сприятиме включення до програми виконання одного твору свого національного світоча (чи то рідною мовою, чи в перекладі українською).

Оскільки Тарас Шевченко є не лише поетом, а й драматургом, варто вводити до конкурсних програм театралізовані уривки (чи то з «Назара Стодолі», чи з інших його інсценізованих  поем).

Такі номери не лише урізноманітнять та збагатять програму Проєкту, а й засвідчать багатогранність обдарувань Великого Кобзаря.

Яскравими флешмобами біля пам’ятників, пам’ятних знаків Тарасові Шевченкові Ви продемонструєте їх наявність у Вашій країні, адже у світі їх близько 1400.

Якщо у Вашій країні проводилися шевченківські заходи в кількох містах, то на II етапі конкурсу у квітні слід провести захід, у якому були б об’єднані всі виступи в одну програму, і яка на заключному III етапі Проєкту в Києві представляла б не окремі роздрібнені групи виконавців, а країну загалом. Такий формат показу програми вимагає потужної організаційної роботи, чому сприятимуть створені МОК.

Звичайно, сам факт участі в Конкурсі у будь-якій якості мистецького виконання нам дорогий і цінний як вияв «єднання народів». Однак бажано до підготовчого періоду залучати митців-професіоналів, які допомагатимуть конкурсантам удосконалювати і поглиблювати мистецьку якість виконання. Імена митців-репетиторів обов’язково зазначати у заявках до ЦОК з усіма здобутками і посадами. Їхній внесок обов’язково буде відзначений ЦОК.

Якщо є фінансова можливість оплатити проїзд і приїхати в Київ особисто, щоб взяти участь у номінації «Наживо» та «Мій Шевченко», щиро запрошуємо! У 2017 році у номінації «Наживо» взяли участь представники Італії, Японії та далекої Австралії, у 2018 році – Австралії, Японії, Литви та Польщі, а також іноземні студенти з країн Азії, а в 2019 році – Камеруну, Китаю, Марокко, Ліберії, Еквадору, Нігерії – і це дуже збагатило програму Проєкту.

Саме життя підказало нам необхідність додати номінації «Поза часом», «Пам’ять» та «Поклик серця». Вони презентують визначні шевченківські проекти в Україні та світі, реалізація яких потребує доволі значного обсягу часу. Такими, зокрема, є:

  • відкриття нових пам’ятників (як то відкриття на день Незалежності України у 2017 році пам’ятника Українському Пророку у місті Ірпінь);
  • створення найбільшого портрета молодого Тараса, висіяного різними сортами рису на великому полі відділом селекції Інституту рису НААН України на Херсонщині;
  • відкриття в столиці Китаю м. Пекіні музею-галереї Тараса Шевченка;
  • ювілейна модель до 200-річчя з дня народження Тараса Шевченка, виготовлена в Казахстані та подарована автору Проєкту, у 2017 за рішенням ОКП передана до експозиції в Музей Тараса Шевченка у м. Каневі;
  • наймасовіше хорове виконання творів Тараса Шевченка "Заповіт", "Думи мої", "Реве та стогне" у м. Львові 09.03.2018 року на пл. Свободи біля пам’ятника Тарасу Шевченку 42-ма хорами (1080 хористів) під орудою Мирослави Туркало, яке було внесено до Книги Рекордів України;
  • за ініціативою автора Проєкту було проведено дослідження по виміру найбільшої сумарної довжини усіх вулиць, бульварів та провулків в Україні, названих на честь Тараса Шевченка, – 2979845 м, що стало національним рекордом України (нагородження відбулося 24.05.2019 у м. Каневі на Тарасовій горі);
  • Георгiй Георгiадiс, 75 рокiв (м. Лімассол, Кіпр).  Філателістична виставка листівок та штампів, збиралася впродовж 40 років); копія перебуває у фондах Музею Тараса Шевченка у м. Каневі;
  • Тетяна Протчева, 56 років (м. Київ, Україна) Портрет 40 х 50 см, Вишивка в авторській техніці GLOW ART, Панно: вишитий портрет Шевченка. Вірш вишитий автентичним почерком Шевченка на домотканому антикварному конопляному полотні, вишитий вручну QR-код скануючи який чуємо вірш Шевченка. Портрет з 100 купюри Вишитий у авторській техніці GLOW ART (світиться у темряві) розмір 30 × 15 см.

Перелічені та інші проєкти, що здійснюватися у ході проведення Конкурсу, мають міжнародне значення і відзначатимуться ЦОК не в конкурсний період, а впродовж року.

Усіх охочих взяти участь у Проєкті просимо більше контактувати з ЦОК, уточнювати незрозумілі моменти, консультуватися, а також надсилати свої рекомендації та пропозиції. Оскільки Проєкт є масштабним і стосується такої Величної постаті, як Тарас Шевченко, маємо відчувати всю міру відповідальності за його якісну реалізацію, бути організованими та пунктуальними. Вчасно отримана від Вас інформація, її точність і достовірність дасть можливість ОКП завчасно спланувати значну кількість заходів III заключного етапу Проєкту.

Тільки наша цілеспрямованість і відповідальність дозволять досягти мети та цілей Проєкту!

 

З повагою,

Автор Міжнародного Проєкту «Тарас Шевченко єднає народи», художній керівник 

Героїчного театру «Пам’ять»,

Народна артистка України                                   

 

 

 

 

 

 

Галина Яблонська

 

Додаток 2 до Положення про Проєкт   

 

Сутність діяльності МОК.

Етапи формування та порядок взаємодії з ЦОК

 

СТВОРЕННЯ і ДІЯЛЬНІСТЬ МОК

 

  •  У січні-лютому 2022 р. перед початком І-го етапу Конкурсу ЦОК надсилає до громадських утворень, органів державної влади та місцевого самоврядування в Україні, та також до посольств України в іноземних державах, посольств іноземних держав в Україні, діаспорних громад, культурних, наукових, громадських об’єднань, інституцій та етнічних спільнот Звернення щодо сприяння в організації та проведенні Проєкту та Положення про Проєкт.

Останнє з додатками також розміщується на сайті https://www.shevchenkoup-new.com/

  • У лютому-березні за ініціативи активістів в Україні та за кордоном створюються МОК.
  • Ініціатори створення МОК повідомляють ЦОК про факт його утворення шляхом реєстрації на сайті за посиланням https://www.shevchenkoup-new.com/
  • В анкеті чітко зазначаються: місце перебування новоствореного МОК, П.І.Б. та рід діяльності Голови і членів МОК тощо (бажано долучати спільну світлину або фотоколаж для укладання звітних матеріалів).
  • Діяльність МОК полягає у:
  •  координації проведення І-го етапу Проєкту (мистецькі виступи, флешмоби) з фото-, відеофіксацією і надсиланням файлів до ЦОК у терміни, визначені Положенням;
  • організації проведення  ІІ-го етапу відкритого місцевого конкурсу з визначенням переможців, які стають учасниками ІІІ-го етапу Проєкту у Києві, або беруть участь дистанційно.

У разі неможливості проведення ІІ-го етапу Проекту на місцях надіслані відеосюжети з виступами учасників вважаються індивідуальними та оцінюються журі на загальних умовах під час проведення ІІІ етапу Проєкту.

 

  • поданні до ЦОК у визначені Положенням терміни інформації про переможців місцевого відбіркового конкурсу за посиланням https://www.shevchenkoup-new.com/

 

У разі, якщо МОК в окремих країнах не утворено, заявки представників цих країн подаються до ЦОК  індивідуально: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeYVfor-8bLybRrUyxqySH0_v0T10o5B1KgPvsLcSJvW1Fs9w/viewform

 

 

Примітки:

  • Про місце, час і програму заходів заключного ІІІ-го етапу Проєкту учасникам повідомляється надсиланням Інформаційного листа.

 

  • Оголошення результатів ІІІ етапу Проєкту здійснюється ОКП з наданням відповідної інформації МОК або персонально номінантам у разі їх індивідуальної участі у Конкурсі. МОК повідомляє результати конкурсу своїм учасникам.

 

  • Вітається продовження роботи МОК над конкурсом наступного року, про що МОК повідомляє ЦОК.

 

  • Ініціативи громадян України та іноземних держав, а також пропозиції МОК щодо всебічної підтримки Проєкту розглядаються ЦОК з наданням зворотного зв’язку. Усі слушні пропозиції беруться до уваги.

 

Додаток 3 до Положення про Проєкт

 

ЩО ВАРТО ЗНАТИ УЧАСНИКУ

Учасники – громадяни країн світу:

  • самостійно або через МОК реєструються за посиланням: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeYVfor-8bLybRrUyxqySH0_v0T10o5B1KgPvsLcSJvW1Fs9w/viewform
  • самостійно або під керівництвом кураторів (ініціативних груп МОК) проводять у своїх країнах І-й етап Проєкту, який полягає в організації флешмобів коло пам’ятників Шевченкові (див. Положення та Рекомендації). Отже, окрім самого виступу демонструється наявність у країні проживання пам’ятників генію Тараса Шевченка;
  • самостійно (у разі тимчасової відсутності в країні МОК) або через МОК впродовж І-го та ІІ-го етапів Проєкту за допомогою засобів фотовідеотехніки фіксують та надсилають до ЦОК у встановлені терміни результати проведення флешмобів (І етап), бажано з історією створення пам’ятника (погруддя, портрета) Кобзаря, біля якого проходили мистецькі заходи;
  • зобов’язуються подавати на Конкурс авторські твори
    з дотриманням загальнолюдських морально-етичних норм;
  • подають на Конкурс від одного учасника щонайбільше 5 робіт до різних номінацій. В одну номінацію – одна-дві роботи;
  • обов’язково (для полегшення ідентифікації учасників та творчих робіт) надсилають із Заявкою електронні версій таких матеріалів:
  • іконка відеоролика (або посилання на відео в youtube) - для номінації «Відеоформат»;
  • впізнаване фото учасника (групи учасників) окремим файлом - для номінації «Наживо»;
  • світлина учасника (окремо); - фотозображення конкурсної роботи (малюнок, вишивка, композиція, фоторобота, книжка тощо) - для номінації «Мій Шевченко».
  • назви файлів мають містити ім'я та прізвище учасника, назву роботи та мови/країни.

 

Бажано, щоб, беручи участь у Конкурсі, учасники могли продемонструвати символіку своєї країни (елементи народного костюму, прапор тощо).

Якщо переможець ІІ-го етапу місцевого конкурсу в номінації «НАЖИВО» особисто не має змоги приїхати у Київ, його виступ фільмується та надається на ІІІ-й етап Проекту у номінації «ВІДЕОФОРМАТ».

АНКЕТНІ ДАНІ -  ОСНОВА ВЧАСНИХ ЗВІТІВ ТА ЗАПОРУКА ВРУЧЕННЯ НАГОРОД

  • Факт надання до МОК та ЦОК особистих анкетних даних, запитаних у заявці, означає автоматичну згоду учасника Проєкту на їх обробку, зберігання і часткове оприлюднення у звітних матеріалах Проєкту. Члени оргкомітетів, у свою чергу, зобов’язуються використовувати анкетні дані учасників виключно в зазначених цілях.
  • Оргкомітети (ЦОК та МОК) залишають за собою право після оголошення результатів ІІІ-го заключного етапу Проєкту зробити запит щодо розширених анкетних даних переможців Проєкту (зокрема щодо актуальних поштової адреси, номерів стільникового зв’язку та найближчого відділення «Нової Пошти», на які здійснюватиметься доправлення нагород, або дані контактних осіб – за неможливості отримати нагороди особисто).
  • У разі перемоги учасника йому вручаються/надсилаються пам’ятні відзнаки.
  • Учасники, що не вибороли жодних призових місць, отримують грамоти за участь у Проєкті на електронну пошту з можливістю подальшого самостійного видруку.

ВАЖЛИВО!

З метою забезпечення оперативної підготовки ЦОК звітних матеріалів учасники (куратори учасників) протягом трьох діб після проведення чергового (I, II або III) етапу Проєкту надсилають на електронну адресу ЦОК: shevchenkocontest@gmail.com

 

  •   фото або відеозаписи, зроблені власноруч (за наявності означених, зроблених якісно). У темі листа обов'язково мають бути зазначені теги «ФОТО» або «ВІДЕО». Якщо цифрові дані мають значний обсяг, то вони передаються за допомогою файлообмінників http://dropmefiles.com/ тощо, завантаження файлів з яких не потребує реєстрації.

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь