A A A K K K
для людей із порушенням зору
Шевченківська громада
Черкаська область, Звенигородський район

Закон України №2260: як формується ПК при отриманні послуг від нерезидента за періоди лютого-травня 2022 року у випадку відсутності можливості реєстрації ПН?

Дата: 21.07.2022 23:19
Кількість переглядів: 78

Державна податкова служба України

Головне управління

ДПС у Черкаській області

Закон України №2260: як формується ПК при отриманні послуг від нерезидента за періоди лютого-травня 2022 року у випадку відсутності можливості реєстрації ПН?

 

 

Головне управління ДПС у Черкаській області інформує, що Законом України від 12 травня 2022 року № 2260-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей податкового адміністрування податків, зборів та єдиного внеску під час дії воєнного, надзвичайного стану» внесено зміни до Податкового кодексу України.

Так, відповідно до змін, тимчасово, за податкові періоди лютий, березень, квітень, травень 2022 року за операціями з придбання послуг, що постачаються нерезидентами, місце постачання яких митна територія України, та за якими в ЄРПН не зареєстровано ПН, платники податку – отримувачі таких послуг мають право на віднесення сум ПДВ за даними операціями до податкового кредиту відповідного звітного (податкового) періоду, на підставі наявних у платника первинних (розрахункових) документів, складених платником податку за операціями з придбання таких послуг (абзац третій пункту 32-2 підрозділу 2 розділу ХХ «Перехідні положення» Кодексу).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

18002, м. Черкаси, вул. Хрещатик,235                                                                                  e-mail: ck.zmi@tax.gov.ua

тел.(0472) 33-91-34                                                                                                                  https://ck.tax.gov.ua/


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь