A A A K K K
для людей із порушенням зору
Шевченківська громада
Черкаська область, Звенигородський район

Формування податкового кредиту за операціями з придбання товарів/послуг у лютому-травні 2022 року

Дата: 23.07.2022 22:19
Кількість переглядів: 69

Державна податкова служба України

Головне управління

ДПС у Черкаській області

Формування податкового кредиту за операціями з придбання товарів/послуг у лютому-травні 2022 року

Відповідно до п. 69.1. підрозділу 10 розділу ХХ Перехідних положень Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VI зі змінами внесеними Законом України від 12.05.2022 №2260-ІХ: платники податків, які мають можливість своєчасно виконувати податкові обов'язки щодо дотримання термінів сплати податків та зборів, подання звітності, у тому числі звітності, передбаченої пунктом 46.2 статті 46 цього Кодексу, реєстрації у відповідних реєстрах податкових накладних, розрахунків коригування, звільняються від відповідальності за несвоєчасне виконання таких обов'язків, граничний термін виконання яких припадає на період починаючи з 24 лютого 2022 року до дня набрання чинності Законом України "Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей податкового адміністрування податків, зборів та єдиного внеску під час дії воєнного, надзвичайного стану" за умови реєстрації такими платниками податкових накладних та розрахунків коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних (далі – ЄРПН) до 15 липня 2022 року, подання податкової звітності до 20 липня 2022 року та сплати податків та зборів у строк не пізніше 31 липня 2022 року.

Якщо податкова накладна, складена за операціями з постачання товарів/послуг, що були здійснені у лютому-травні 2022 року, і яка підтверджує податковий кредит, сформований на підставі наявних у платника первинних (розрахункових) документів, зареєстрована в ЄРПН після 15 липня 2022 року, при цьому постачальник має можливість своєчасно виконувати податкові обов’язки, покупець втрачає право на формування податкового кредиту за такими операціями да дати реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування до податкової накладної в ЄРПН.

У такому випадку податковий кредит, сформований на підставі первинних (розрахункових) документів, має бути виключений з декларації звітного періоду, в якому була здійснена операція з придбання товарів/послуг (лютий-травень 2022 року), шляхом подання уточнюючого розрахунку до декларації за відповідний звітний період.

У звітному періоді, в якому відбулася реєстрація таких податкових накладних/розрахунків коригування в ЄРПН, платник податку – покупець має право на включення сум податку, зазначених в цих податкових накладних/розрахунках коригування, до складу податкового кредиту такого звітного (податкового)періоду.

 

 

 

18002, м. Черкаси, вул. Хрещатик,235                                                                             e-mail: ck.zmi@tax.gov.ua

тел.(0472) 33-91-34                                                                                                             https://ck.tax.gov.ua


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь