Шевченківська громада
Черкаська область, Звенигородський район

Шевченківські дні

Дата: 15.03.2024 18:46
Кількість переглядів: 44

Одним із найбільших патріотів усіх часів і народів справедливо вважається Тарас Шевченко. Цього року ми відзначаємо 210 річницю з дня його народження. Саме тому з 4 по 15 березня у нашому ліцеї проходила декада вшанування видатного сина українського народу Тараса Григоровича Шевченка. Протягом декади було проведено різні тематичні заходи. Так, учні другого класу розгадували філворди, малювали ілюстрації до віршів Т.Г.Шевченка, працювали у групах "Математика з Шевченком" та читали вірші Шевченка напам'ять. Для учнів 3 класу було проведено виховну годину "Тарасові шляхи". Цікавий урок-презентація "Тарас Шевченко - поет і художник українського народу" відкрив для учнів 4 класу нові факти з життя Т.Г.Шевченка. П'ятикласники ознайомились із цікавими фактами про Тараса Шевченка та взяли участь у фотоквесті до Дня народження Кобзаря. Учні 6, 7, 8 та 10 класів написали диктант "Тарас Шевченко". У 7 та 10 класах проводилися пізнавальні уроки, на яких учні ліцею пригадали біографію Кобзаря, дізналися про улюблені страви, пісні та захоплення Тараса. Учні з цікавістю слухали факти, сучасні пісні та переглядали меми, які популяризують та зацікавлюють учнівську молодь. Також учні школи приєдналися до флешмобів від Національний заповідник "Батьківщина Тараса Шевченка",

#Шевченку210 та #НМЦВФПО_Єднаймо_душі_словом_Кобзаря, а старшокласники взяли участь у Всеукраїнській олімпіаді "Таємниця генія Шевченка" від проєкту "На урок". Зустріч із Миколою Павловичем Лисенком - автором книги "Коріння Шевченкового роду" та нащадком Великого Кобзаря - відкрила для учнів 5-11 класів нові факти про родину Тараса Григоровича. У бібліотеці було організовано тематичну виставку літератури на тему: "Шевченко - геній українського народу". Вихованці літературного гуртка "Ліра" зі своїм керівником побували біля хати дяка та біля дуба, посадженого родичами Тараса Шевченка до 100-річчя з дня народження поета. Учні та педагоги долучилися до святкових урочистостей на Центральній площі села біля пам'ятника Кобзаря та взяли участь у поетичному марафоні "Читаю Шевченка". Ну а родзинкою Шевченківських днів стало літературно-мистецьке свято "Живе під сонцем любові Шевченкова весна...", яке підготувала та провела вчителька української мови та літератури Маслюк Л.В.

Шануймо пам'ять Кобзаря, адже його геніальні твори спрямовані на плекання національної свідомості, патріотизму та духовного збагачення особистості.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь