A A A K K K
для людей із порушенням зору
Шевченківська громада
Черкаська область, Звенигородський район

Новини

УВАГА! Попередження щодо продажу спиртних напоїв та тютюнових виробів неповнолітнім особам в Шевченківській територіальній громаді

На сьогодні є досить актуальною проблема вживання алкогольних та тютюнових виробів неповнолітніми. Однією з головних причин є недотримання законодавства продавцями даних виробів, їх легковажне ставлення до заборони продажу алкогольних та тютюнових виробів неповнолітнім. Відповідно до ст. 15-3 Закону України «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів» продаж пива (крім безалкогольного), алкогольних, слабоалкогольних напоїв, вин столових та тютюнових виробів забороняється особам, які не досягли 18 років. Також, цією статтею визначено, що продавець зобов'язаний отримати від покупця паспорт або інші документи, які підтверджують його вік. У разі відмови покупця надати такий документ продаж подібних товарів такій особі забороняється. Та згідно ст. 17 цього Закону, за порушення норм, до суб’єктів господарювання застосовуються фінансові санкції у вигляді штрафу та анулювання ліцензії на право здійснення роздрібної торгівлі алкогольними напоями і тютюновими виробами Служба у справах дітей Шевченківської сільської ради звертається до Вас, шановні підприємці громади, з проханням неухильно дотримуватись норм чинного законодавства та не продавати пиво, алкогольні, слабоалкогольні напої, а також тютюнові вироби неповнолітнім! Працівники поліції закликають громадян, які стали свідками таких дій, зупинити і продавця, і дитину, а також повідомити про цей факт в правоохоронні органи для застосування чинних норм законодавства.

10:59:43 29.09.2021

Легалізація трудових відносин – запорука соціальних гарантій

           Інформаційна кампанія щодо легалізації трудових відносин триває. Так, з початку року, фахівцями відділу взаємодії з роботодавцями Звенигородської районної філії Черкаського обласного центру зайнятості спільно з інспектором Управління Держпраці Миколою Мирошниченком, організовано та проведено 18 інформаційних семінарів та 24 онлайн - конференції з роботодавцями району щодо неприпустимості допуску до роботи працівників без оформлення трудових відносин. Вже вкотре доводимо до роботодавців нашого району інформацію про чинне законодавство, яке передбачає адміністративну та фінансову відповідальність за порушення законодавства про працю в частині оформлення трудових відносин із найманими працівниками. «Тіньова зайнятість» та, так звана, заробітна плата «в конвертах» - це проблемні явища, які лишаються актуальними в наш час. Використання найманої праці без оформлення трудових відносин містить у собі багато негативних моментів. Легальна трудова діяльність – це основа трудової захищеності. Для роботодавця нелегальна праця може принести нестабільність у діяльності, можливість безкарного заподіяння матеріальної шкоди, неналежне виконання обов’язків. Для найманого працівника неоформлені трудові відносини несуть нестабільність щодо можливого припинення трудових відносин у будь-який час і без належного обґрунтування, повну відсутність соціальних гарантій. В поточному році проводяться інспекційні заходи у роботодавців, які мають найвищий ризик застосування не задекларованої праці. Це суб’єкти, у яких обсяг наданих послуг (виконаних робіт) не відповідає фактичній чисельності найманих працівників. Інформування направлено на суб’єктів господарювання сфери транспорту та кур’єрської діяльності, сільського господарства. оптової і роздрібної торгівлі, громадського харчування, будівництва.

11:18:46 16.09.2021

ІНФОРМАЦІЙНЕ ПОВІДОМЛЕННЯ ПРО ПОЧАТОК ГРОМАДСЬКОГО ОБГОВОРЕННЯ ЩОДО ОПТИМІЗАЦІЇ ЗАКЛАДІВ ОСВІТИ НА ТЕРИТОРІЇ ШЕВЧЕНКІВСЬКОЇ СІЛЬСЬКОЇ РАДИ.

ІНФОРМАЦІЙНЕ ПОВІДОМЛЕННЯ ПРО ПОЧАТОК  ГРОМАДСЬКОГО ОБГОВОРЕННЯ ЩОДО  ОПТИМІЗАЦІЇ ЗАКЛАДІВ ОСВІТИ НА ТЕРИТОРІЇ ШЕВЧЕНКІВСЬКОЇ СІЛЬСЬКОЇ   РАДИ.

19:38:47 13.09.2021

#ВакцинованіВідкриті

      Міністерство охорони здоров’я спільно з Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) в Україні та магазином електроніки та аксесуарів «Цитрус» оголосили національний конкурс «Вакциновані й відкриті».

15:46:21 03.09.2021

Щиро дякуємо депутату обласної ради Валентину Тарасенку та благодійному фонду «МХП- громаді»

01 вересня до ОНЗ «Шевченківська ЗОШ» завітали гості. Щиро дякуємо депутату обласної ради Валентину Тарасенку та благодійному фонду «МХП- громаді» за подарунки та подарункові сертифікати на корисні речі для школи.

15:39:03 03.09.2021

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь